Λογική μιας Δημοσκόπησης & Ελεύθερη Δημοσιογραφία!

Δημοσκόπηση σημαίνει καταγραφή και δημοσίευση της ‘ελεύθερης’  βούλησης του λαού για ενδεχόμενη κατάσταση (π.χ. Εκλογές). Ήρθε  λοιπόν  καιρός, μετά την λύση που δόθηκε στα προβλήματα των Ελλήνων με την νέα κυβέρνηση, να μετρήσουμε δυνάμεις. Όλοι γνωρίζουμε πως το κομματικό και προσωπικό συμφέρον προηγείται του εθνικού. Έτσι, και οι ανεπηρέαστες εταιρείες δημοσκοπήσεων προχώρησαν μετά από παραγγελία των εκάστοτε μέσων στην διενέργεια δημοσκοπήσεων με πληθώρα ερωτήσεων. Ας  σκεφτούμε αυτή την αλληλουχία λίγο πιο καλά. Ένα μέσο (εφημερίδα ή κανάλι) το οποίο υποστηρίζει ένα κόμμα, εξουσιοδοτεί και χρηματοδοτεί μία εταιρεία να αποδώσει την βούληση ενός λαού ανεπηρέαστα. Αποτέλεσμα: το 50,5% των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν ΠΑ.ΣΟ.Κ & ΝΔ ξανά. Ποιος νοήμων Έλληνας πιστεύει ότι ένας στους δύο μας θα ξαναψηφίσουμε τους ίδιους ανθρώπους; Ποιος είναι πλέον τόσο ευκολόπιστος ώστε να θεωρεί την δημοσκόπηση έγκυρη και πολιτικά ανεπηρέαστη; Έχει ξεκινήσει η μεγάλη πάλη των δύο κομμάτων (πρώην) εξουσίας να ξαναβρούν την χαμένη αξιοπιστία τους. Η παρένθεση της κυβέρνησης Παπαδήμου αποτελεί την τέλεια ευκαιρία ανασυγκρότησης των δύο κομμάτων με την απαραίτητη και χειραγωγημένη βοήθεια των ΜΜΕ και των συνεργατών τους. Η φίμωση και η διαστρέβλωση της αλήθειας αποτελεί ηθικά ανήθικη πράξη. Η ελεύθερη δημοσιογραφία αποτελεί κάτι παράδοξο πλέον, που υπαίτιοι δεν είναι βασικά αυτοί που εμφανίζονται στην τηλεόραση αλλά αυτοί που κρύβονται από πίσω. Τα πιόνια απλά εκτελούν. Ο κόσμος βαρέθηκε ακόμη και τους σωτήρες της TV, (δες Λαζόπουλο) με τις αριστερές καταβολές και την μονόπλευρη κριτική.

            Προς τι η ηρεμία από την εκλογή νέας κυβέρνησης, η οποία μοναδικό σκοπό έχει την υλοποίηση των εντολών της Ευρώπης; Τι διαφορά κάνει η νέα κυβέρνηση στα μάτια του λαού σε σχέση με την παλιά; Πιστεύει κανείς ότι αυτή η κυβέρνηση ή και οι επόμενες έχουν την δύναμη να αλλάξουν την πορεία που μας έχουν βάλει; Γιατί τέτοια μεταστροφή στην αντιμετώπιση των ΜΜΕ; Ο Κος Παπανδρέου και ο Κος Σαμαράς έχουν μπροστά τους 4 μήνες άτυπης προεκλογικής εκστρατείας για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα της πολιτικής κατάρρευσης τους. Αρωγός τους βεβαίως τα αντικειμενικά μέσα. Αντικειμενικά μόνο στην επιλογή του συμφέροντος που εξυπηρετούν. Όταν χρειάζεται να στηρίξουν τους μεν, αντικειμενικά το κάνουν, όταν χρειάζεται να στηρίξουν τους δε αντικειμενικά, το κάνουν επίσης. Το κράτος έχει οικοδομηθεί σε ένα σύστημα όχι αξιών αλλά αξίας. Όλα έχουν την αξία τους και όλα πρέπει να προσαρμοστούν στα δεδομένα των δυνατών. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Έλληνας ως ‘καλοπληρωμένος’ χρειάζεται να προσαρμοστεί σε μία νέα πραγματικότητα. Η οικονομία στηρίζεται στις ίδιες βάσεις. Είτε αφορά την οικονομία μίας πόλης , είτε μιας χώρας, είτε της παγκόσμιας οικονομίας. Πριν προχωρήσει σε μία επένδυση πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες.  Αυτές οι συνθήκες δημιουργούνται στην Ελλάδα και εμείς ζούμε τις συνέπειες τους.

            Πρέπει συμπερασματικά να ‘ευχαριστήσουμε’ τα ΜΜΕ για την εμπεριστατωμένη και ελεύθερη ενημέρωση που μας παρέχουν. Η εξουσία που σας παρέχει η θέση σας κύριοι δημοσιογράφοι εκτός από πλεονεκτήματα έχει και ευθύνες. Γι’ αυτές τις ευθύνες, θα σας ζητηθεί να λογοδοτήσετε. Αλλά τότε θα είναι αργά και το διαφημιστικό break θα είναι εις βάρος σας.

 

Υ.Γ. Η δημοσκόπηση που επικαλούμαι δημοσιοποιήθηκε πριν από 2 μέρες και επισυνάπτω το link για επιβεβαίωση και προβληματισμό! Είμαι απολύτως σίγουρος πως εντελώς τυχαία στην πρόθεση ψήφου δεν εμφανίζεται πουθενά το ποσοστό του λευκό/άκυρο. Σίγουρα το ποσοστό των 2 κομμάτων τότε στο σύνολο του θα ήταν πολύ μικρότερο από αυτό που παρουσιάζεται.

http://tvxs.gr/news/ellada/dimoskopisi-vprc

 

 

                                                            Εις το επανειδείν.

 

Advertisements

2 thoughts on “Λογική μιας Δημοσκόπησης & Ελεύθερη Δημοσιογραφία!

  1. Το θέμα δεν είναι μόνο το τι θα ψηφίσουν αλλά το ότι όλοι αυτοί δεν εμφανίζονται πουθενά. Λες και δεν υπάρχουν ενώ ουσιαστικά αυτοί αποτελούν την πλειοψηφία. Αλλά κάποιους δεν τους συμφέρει η φωνή της πλειοψηφίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s