The show must go on!!!

Απόφθεγμα made in USA. Αμερικανάκι ή μη πρέπει να παραδεχτούμε πως το συγκεκριμένο ρητό αποτελεί μία θετική νότα στην πορεία μας, και καλά θα κάνουμε να το μνημονεύουμε συχνότερα. Η ζωή μας έχει δυσκολέψει πολύ,  για πολλούς από εμάς πλέον φαντάζει δύσκολο έως ακατόρθωτο να πραγματοποιήσουμε μία ολιγοήμερη διαφυγή από την πόλη. Thank god υπάρχουν πολλοί, έξυπνοι, οικονομικοί και πρακτικοί τρόποι που μας δίνουν την δυνατότητα να ταξιδέψουμε χωρίς να χρειαστεί να σπάσουμε τον κουμπαρά (όχι πως θα βρούμε και τίποτα μέσα).

            Θα προσπαθήσω μέσα από αυτό το άρθρο να δώσω οικονομικές συμβουλές για ένα γεμάτο περιπέτεια τριήμερο στην ιδιαίτερη πατρίδα μου !!! Κεφαλονιά.

                                                                                                  Χάρτης Κεφαλονιάς.

            Η 28η πλησιάζει, και σίγουρα κάτι μας τρώει μέσα μας και  ψάχνουμε  ένα τρόπο να δραπετεύσουμε από το κλεινόν άστυ με την μικρότερη δυνατή αφαίμαξη. Κεφαλονιά λοιπόν, ένα νησί που μόνο από το σχήμα καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Η τρέλα για τους Κεφαλλονίτες είναι η δεύτερη φύση τους όπως και για τους επτανήσιους γενικότερα. Ένα νησί που μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο φάσμα απαιτήσεων διακοπών λόγω της συνύπαρξης υπέροχων ακτογραμμών και  βουνών. Ξέρω πως δεν με διακρίνει η ανιδιοτέλεια στην περιγραφή του συγκεκριμένου νησιού αλλά είμαι απόλυτα σίγουρος πως αποτελεί ιδανική λύση για διακοπές οποιαδήποτε εποχή.  1ο και σημαντικό αποτελεί η μετάβαση στο νησί. Το καλό με την Κεφαλονιά είναι πως η σύνδεσή της με την ηπειρωτική Ελλάδα είναι συχνή και με επιλογές του τόπου επιβίβασης. Ακτοπλοϊκώς υπάρχουν 2 επιλογές εξίσου αξιόπιστες. 1η η Πάτρα που καράβι αναχωρεί καθημερινά 2 φορές την ημέρα και συγκεκριμένα 12.30 πμ και 20.30 μμ.

2η επιλογή είναι το λιμάνι της Κυλλήνης με καράβια να αναχωρούν 4 ή 5 (ανάλογα την εποχή) φορές την ημέρα ανά 2 ώρες περίπου, γεγονός που διευκολύνει τον ταξιδιώτη.

 Πάτρα: (link)

http://www.strintzisferries.gr/strintzis/index.html

 Πλεονεκτήματα λιμανιού Πάτρας: Πιο εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από την Αθήνα και καλύτερο λιμάνι προορισμού στην Κεφαλονιά (Σάμη), λόγω απόστασης από την πρωτεύουσα.

Μειονεκτήματα λιμανιού Πάτρας: Περισσότερη διάρκεια ταξιδιού μέσω πλοίου (3 ώρες), καθώς και μεγαλύτερο κόμιστρο.

 Κυλλήνη: (link)

http://www.ionianferries.gr/main.asp

http://www.strintzisferries.gr/strintzis/index.html

 Πλεονεκτήματα λιμανιού Κυλλήνης: Μικρότερη διάρκεια ταξιδιού (1 ώρα και 30 λεπτά), καθώς και φθηνότερο κόμιστρο.

Περισσότερα δρομολόγια καθημερινά.

Μειονεκτήματα λιμανιού Κυλλήνης: Μεγαλύτερη απόσταση από Αθήνα (περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά) καθώς και χάλια δρόμος.

 Εκτιμώμενο κόστος μετάβασης στην Κεφαλονιά:

 (Από Πάτρα 25 με 30€ βενζίνη + 6 € διόδια + 60,30€ εισιτήριο αυτ/του + 17,70€ έκαστος επιβάτης) =109 € ένα άτομο + 17,70 για επιπλέον άτομο.

Επιστροφή με έκπτωση λόγω έκδοσης εισιτηρίων στην αναχώρηση έχουμε (48,30 € εισιτήριο αυτ/του, 14,20 € επιβάτης, 25 με 30 βενζίνη για επιστροφή, 6 € διόδια) = 93,50 € ένα άτομο, 14,20 για επιπλέον επιβάτες.

Συνολικά ένα ζευγάρι με αυτοκίνητο και μετ’ επιστροφής εισιτήρια για Κεφαλονιά θα χρειαστεί να καταβάλει 235€ για όλα .

 (Από Κυλλήνη 60 με 70€ βενζίνη + 12€ διόδια + 84,10€ εισιτήριο αυτ/του + 19,50€ έκαστος επιβάτης) = Συνολικά έχουμε 195,10€ κόστος για ένα ζευγάρι. (StrintzisFerries)

 (Από Κυλλήνη  60 με 70€ βενζίνη + 12€ διόδια + 80,70€ εισιτήρια αυτ/του + 17,90 έκαστος επιβάτης = 188,50€ (Ionian ferries)

  • Οι ναυτιλιακές εταιρίες προσφέρουν έκπτωση εάν τα εισιτήρια είναι με επιστροφή.

 *  Υπάρχει και η σύνδεση μέσω Λευκάδας , (Βασιλική) αλλά αποτελεί λύση που βολεύει μόνο τους θερινούς μήνες.

 Αφού φτάσετε στην Κεφαλονιά είτε στο λιμάνι της Σάμης είτε στο λιμάνι του Πόρου και καθώς ο χρόνος στο νησί είναι περιορισμένος (ομιλούμε για τριήμερο) καλό θα ήταν να πάρετε τον δρόμο για Αργοστόλι. Πολλές (πυροβολημένες) πινακίδες δείχνουν τον δρόμο για την πρωτεύουσα του νησιού.

 

                                                                                                   Αργοστόλι – Κεφαλονιά.

 

1ο tip: Ο δρόμος ειδικά από Σάμη προσφέρει πολλά σημεία υπέροχα για φωτογραφία. (Εκμεταλλευτείτε το γεγονός αυτό ειδικά εάν το δρομολόγιο είναι πρωινό και έχει αρκετό φως.

2ο tip: Το νου σας στους Κεφαλλονίτες οδηγούς, αντιδρούν όπως όλοι οι κάτοικοι και οδηγοί νησιών. Θεωρούν ότι ο δρόμος είναι δικός τους και τρέχουν λες και λαμβάνουν μέρος στο Paris­-Dakar. (περιλαμβάνω και τον εαυτό μου σε αυτούς).

Προσοχή: Είμαστε αθυρόστομοι και απότομοι αλλά και αυτό αποτελεί μέρος της παράδοσης μας.  (Κεφαλλονίτης βλάσφημος Ζακυνθινός ρουφιάνος και Κερκυραίος κερατάς στο κόσμο δεν είν’ άλλος).

 Φθάνεις λοιπόν στο Αργοστόλι αφέντη μου. Υπέροχη δυνατότητα για φωτογραφία στην απλωσιά που υπάρχει στο φανάρι που συναντάς στην είσοδο της πόλης (αυτά μας μαράνανε), με φόντο την κτισμένη από πέτρα γέφυρα του De Bosset

 

που αποτελεί την μεγαλύτερη θαλάσσια πετρόκτιστη γέφυρα στην Ευρώπη… (Έτσι νομίζω ή έτσι λέμε μεταξύ μας οι Κεφαλλονίτες για να φουσκώνουμε από υπερηφάνεια) αλλά πραγματικά αποτελεί υπέροχο αξιοθέατο. Αρχικά αυτή η γέφυρα ήταν ξύλινη και μετά μετατράπηκε σε λίθινη.

 Διαμονή: Το Αργοστόλι περιλαμβάνει ποικιλία καταλυμάτων για όλα τα βαλάντια. Ιδανική περίπτωση αποτελούν τα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στο κέντρο ή ακόμη καλύτερα στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου.

 

Καφέ, εστιατόρια και μαγαζιά κάθε είδους εκτείνονται κατά μήκος της πλατείας έως το λιθόστρωτο. Το λιθόστρωτο αποτελεί τον εμπορικό δρόμο του Αργοστολίου καθώς και ένα όμορφο πεζόδρομο για βόλτα.

 Σύγχρονη άποψη Λιθόστρωτου.                                         Παλαιότερη άποψη λιθόστρωτου. 

Αξιοθέατα: Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσεις το Αργοστόλι  είναι περπατώντας. Μπορεί η πόλη να έχει πολλές ανηφόρες αλλά ευτυχώς τα πιο αξιοσημείωτα σημεία της βρίσκονται στο επίπεδο της θάλασσας. Ο κόλπος του Αργοστολίου, ένα φυσικό λιμάνι προσφέρει απανεμιά και εξαιρετικές συνθήκες για ανάπτυξη ναυτικών ομίλων με αθλήματα όπως ιστιοπλοΐα, κωπηλασία  κ.α.

Γνωστή είναι η κλίση των Κεφαλλονιτών στις τέχνες και στην διανόηση. Υπέροχες αρχιτεκτονικές κατασκευές αποτελούν η Κοργιαλένειος βιβλιοθήκη χτισμένη το 1924 καθώς και η οικία Κοσμετάτου.

            Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη                                                            Οικία Κοσμετάτου

Φυσικά Αξιοθέατα: Πολύ όμορφη βόλτα και μόλις 2 λεπτά από το Αργοστόλι είναι οι γνωστές Καταβόθρες. Ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο όπου το θαλασσινό νερό μέσω υπογείων τούνελ εισχωρεί και διασχίζει μία απόσταση 17χλμ υπογείως όπου ανακατεύεται με βρόχινο νερό και καταλήγει έπειτα από 15 μέρες στην Σάμη στην ανατολική πλευρά του νησιού. Το σημείο δίνει την δυνατότητα λόγω ύπαρξης καφετέριας να απολαύσεις το φαινόμενο καθώς και το εκπληκτικό τοπίο. Ιδανική ώρα επίσκεψης το απόγευμα λόγω ποικιλίας χρωμάτων του ορίζοντα.

2 οπτικές απόψεις από τις Καταβόθρες.

 Αίνος: Μεγάλα γράμματα για ένα μεγάλο και υπέροχο βουνό. Πολλές και καλά κρυμμένες ομορφιές του βουνού.

Λίγες πληροφορίες για τον Αίνο: Ο Αίνος έχει έκταση 28.620 στρ. Αποτελεί ένα από τους δέκα εθνικούς δρυμούς της χώρας. Συχνά αναφέρεται και ως ‘Μαύρο Βουνό’ εξαιτίας ενός σπάνιου σκουρόχρωμου έλατου, της γνωστής Κεφαλλονίτικης Ελάτης. Ιδανικό βουνό για εξερεύνηση, πεζοπορία και για τους πιο extreme επισκέπτες ποδηλασίας. Ιδιαίτερης μνείας είναι η ύπαρξη αγρίων αλόγων σε περιορισμένο αριθμό που ζουν ελεύθερα στο βουνό και αποτελούν απογόνους των αρχαίων ελληνικών αλόγων.

 Νυχτερινή Ζωή: Το μεγάλο πρόβλημα του Αργοστολίου αποτελεί η νυχτερινή ζωή. Ποιοι βγαίνουν και πού πάνε υπήρξε ανέκαθεν ένα ρητορικό ερώτημα. Στα ίδια και στα ίδια με τους ίδιους και τους ίδιους. Η κλασική κλάψα που υπάρχει σε μία μικρή πόλη. Βέβαια βήματα προς τα εμπρός έχουν γίνει ευτυχώς, με νέους επιχειρηματίες να δίνουν νέα πνοή με τις ιδέες και τα μαγαζιά τους και να μετριάζουν την κλάψα μας. Βεβαίως βεβαίως για τους τουρίστες οι ίδιοι και οι ίδιοι αποτελούν κάτι καινούργιο οπότε NO PROBLEM.

 Αγαπημένη Βόλτα: Κάθε ένας από εμάς, έχει και ένα αγαπημένο σημείο, μία αγαπημένη βόλτα που όταν θέλει να ξεφύγει ή απλά να περάσει λίγο ποιοτικό χρόνο διαλέγει να πάει. Η δική μου επιλογή και πολλών κατοίκων του νησιού είναι η βόλτα στον ‘Γύρο της Λάσσης’. Μία υπέροχη διαδρομή γεμάτη πράσινο, δίπλα στη θάλασσα και εντελώς ήσυχα. Ιδανικό για ποδηλασία ή περπάτημα. Είναι μια διαδρομή 7χλμ που προσφέρει ποικιλία χρωμάτων.

Μία μικρή παρουσίαση ενός πανέμορφου νησιού με πολλά αξιοθέατα να έχουν παραληφθεί  λόγω οικονομίας του άρθρου. Υπάρχουν πολλές ομορφιές και εκτός πρωτεύουσας στις οποίες θα αναφερθούμε σε μελλοντικό post. Εύχομαι σε όλους μας καλή δύναμη, να αντέξουμε στα δεινά και σε όσους μπορούν καλά ταξίδια.

 

 

                                                                                                                                                                               

 

* Οποιαδήποτε προτροπή για Εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία  αποφεύγεται  για λόγους ανταγωνισμού. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αποστείλει προσωπικό μήνυμα ενδιαφέροντος στο blog για επιπλέον tips.

 

 

                                   

           

                                                  Εις το επανειδείν                                                                  

Advertisements

2 thoughts on “The show must go on!!!

    1. Ξέρεις ότι οι αγάπες δεν κρύβονται. Κάθε extra πληροφορία κάνει καλό πάντως. Εσύ μπορείς να προσφέρεις εναλλακτικές ιδέες. Περιμένω λοιπόν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s