Η πενία τέχνας κατεργάζεται

Διάβαζα πρόσφατα μία έρευνα σχετική με την ευφυΐα των λαών της Ευρώπης. Εκ πρώτης όψεως μου φάνηκε άλλη μία έρευνα που διαβάζουμε για να «σκοτώσουμε» τον χρόνο μας όσο περιμένουμε τον οδοντίατρο (μακριά από μας) ή στο κομμωτήριο. Τελικά παρατήρησα τα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα αυτής της έρευνας τα οποία με προβλημάτισαν ευχάριστα.  Η συγκεκριμένη έρευνα της οποίας τα πλήρη στοιχεία μπορείτε να δείτε σε αυτό το link http://cy.iq-test.eu/stats/?stats_g=WORLD   εξάγει το συμπέρασμα πως οι πολίτες των χωρών οι οποίες αντιμετωπίζουν την φτώχια και την ανέχεια ως βασικό κοινωνικό πρόβλημα παρουσιάζουν υψηλό δείκτη  iQ.  Χώρες όπως η Αλβανία έχουν από τους μεγαλύτερους δείκτες ευφυΐας, ενώ χώρες με βιοτικό επίπεδο εξαιρετικά υψηλό (π.χ Σουηδία)  παρατηρείτε σχετικά χαμηλό δείκτη ευφυΐας. Τα ζητούμενα και τα εξαγόμενα συμπεράσματα δύο, πρώτον ο φιλόσοφος λαός επιβεβαιώνεται και επιστημονικώς και δεύτερον το iQ του Έλληνα πρόκειται να ‘εκτοξευτεί’.  Η συνεχής αναζήτηση για βελτίωση είτε για λόγους επιβίωσης είτε για λόγους κοινωνικούς βοηθούν στην ανάπτυξη ιδεών καινοτόμων που εκ του αποτελέσματος  βοηθούν στην βελτίωση της ευφυΐας. Ο δείκτης ευφυΐας συνεπώς αποτελεί και τον μόνο δείκτη  με ανοδική πορεία και που δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του! Ίσως τώρα μετά την εξέλιξη αυτή να έχετε διαφοροποιήσει λίγο την άποψη για τους πολιτικούς της χώρας μας, και να έχετε αρχίσει να καταλαβαίνεται το απώτερο σκοπό των δεινών στα οποία μας υποβάλουν.

                                                                                                            Εις το επανειδείν.

Advertisements

One thought on “Η πενία τέχνας κατεργάζεται

 1. Για αυτό λοιπόν εφοδιάστε τον οργανισμό σας με τροφές που αυξάνουν το ΙQ :
  «Τελευταία έχει αποδειχθεί ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα αυξάνουν το IQ κατά 4,1 μονάδες»

  Θωρακίστε το μυαλό σας :
  ➜ Καταναλώνετε καφέ με μέτρο, π.χ. 1-2 φλιτζάνια την ημέρα. Η καφεΐνη σε μικρές δόσεις είναι τονωτική, ενώ της έχει αποδοθεί ακόμη και αντικαταθλιπτική δράση. Ωστόσο, σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα και υπερδιέγερση.
  ➜ Περιορίστε τα «κακά» κορεσμένα λίπη που περιέχονται στα ζωικά τρόφιμα, επειδή η υπερκατανάλωσή τους σχετίζεται με τη δημιουργία αθηρωμάτωσης στα αγγεία, αυξάνοντας κατ’ επέκταση τον κίνδυνο για την πρόκληση εμφράγματος και εγκεφαλικού.
  ➜ Αν σας αρέσει το αλκοόλ, αρκεστείτε σε 1-2 ποτηράκια την ημέρα, δεδομένου ότι η κατάχρησή του δρα τοξικά στον εγκέφαλο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s